Skip to content

Zwapgrid växer med erfaren Head Of Engineering

Michael Sterling, Head Of Engineering

Vi är stolta över att berätta att Michael Sterling börjar hos oss som Head Of Engineering. Han kommer att vara en viktig nyckel för att vi ska kunna skala upp både vårt nätverk och vår organisation. Vår framgång hänger trots allt helt på våra team. Strategin är att rekrytera personer som kan hjälpa oss att utmana oss själva samt höja nivån ytterligare, både kring hur vi arbetar smart tillsammans och vår tekniska kompetens. Vi är så glada över att Michael som har både så djup kunskap och stor nyfikenhet har valt att bli en del av Zwapgrid.

Vad kan du berätta om din bakgrund Michael?

Jag är ursprungligen från Nordirland men har bott och arbetat i London under många år. Där träffade jag min flickvän som kommer från Sverige. Vi bestämde oss tillsammans för att flytta till Sverige då jag har familj i Göteborg sedan tidigare och min flickvän kommer från Stockholm där hon har familj. Jag blev väldigt imponerad av Zwapgrid när vi sågs för första gången och är intresserad av vad vi kan möjliggöra för våra partners nu och framöver. Jag ser Zwapgrid som ett utmärkt tillfälle att inte bara bidra med mitt tekniska kunnande utan även utveckla mitt ledarskap.

Jag har lång erfarenhet av att arbeta med utveckling och ledarskap inom tekniksektorn i områden så olika som publicering, finans och bostadsmarknad. Allra senast var jag Lead Consultant på Amido i London, där jag arbetade med omfattande system och förändringsprojekt. Till exempel så levererade vi en helt ny plattform åt ett bostadsföretag. För dem gjorde vi det möjligt att hantera rapporter och styrning av husreparationer. Vi utvecklade Microservices och integrerade en rad applikationer genom tredje parts API:er. Jag var där även manager och såg till att kollegorna utvecklade sina kunskaper och sina roller över tid.

Varför valde du att börja på Zwapgrid?

Efter att ha arbetat i London med kollegor från hela världen så ville jag gärna fortsätta göra det även i Sverige. Jag ville hitta ett företag med en positiv inställning till mångfald och fann det hos Zwapgrid. Jag har erfarenhet från att ha arbetat både i små, medelstora och stora organisationer, men jag föredrar att arbeta i ett mindre bolag där jag kommer närmare de viktiga besluten. På Zwapgrid får jag vara med och forma framtiden för bolaget.

Med tiden hoppas jag kunna introducera microservices och domain driven design som ett sätt att få vårt sätt affärsspråk att närma sig den tekniska implementationen samt utveckla vidare de existerande utvecklingsmetoderna som redan är på plats. I takt med att vi växer blir även skalbarhet samt stabilitet och bredd i vår teknik och processer otroligt viktigt, något jag kan vara med och forma framöver.

Framtiden inom integrationer mellan olika mjukvaror är utan tvekan Zwapgrids nätverk och jag är glad som får vara med på resan från och med nu.