Företagets statistik i ditt privata Facebook-flöde?

Vi tror att de flesta av oss känner igen scenariot där den nya systemleverantören entusiastiskt beskriver att ”det är bara att logga in i vår portal för att se sammanställningar och göra ändringar”.

Vi känner också igen det, vi har själva varit den entusiastiska leverantören men sanningen är att med det enorma utbud av specialiserade applikationer som idag finns blir gärna antalet inloggningar och uppdateringar övermäktigt.  En del av förklaringen är förmodligen att vi som utvecklar system sitter med dessa hela dagarna och lätt landar i uppfattningen att våra kunder inte har något annat att göra än att hantera just detta, när de i själva verket kanske lägger någon procent av sin tid på just denna syssla.

Vad är då lösningen? Vi tror att vi systemleverantörer i mycket större utsträckning måste se till att leverera resultatet av specialiserade applikationer i program/flöden där kunderna redan spenderar en stor del av sin tid. Detta kan vara allt från affärssystemet till Linkedin eller Facebook beroende på vem användaren är.

Tänk dig att kunna se dagens försäljning, eller när en av dina kunder går från 4:e största kund till näst största på några veckor som en post i ditt Facebook-flöde!

Genom att göra det enklare att dela data mellan olika applikationer på ett smart och modernt sätt tror vi att vi kan hjälpa människor att samarbeta bättre samtidigt som beslut och åtgärder underlättas.

Generellt händer väldigt mycket kring detta och ett intressant exempel är Iceland Air’s möjlighet att boka flyg via messenger:

Leo Berghald