Zwapgrid i Computer Sweden 2017-02-10

Nya tag för Remote X-grundaren

Nyligen skrev vi om att Lundalogik köper Remote X. Det sålda bolagets grundare, Leo Berghald, har sedan ett år tillbaka dragit igång samarbetsverktyget Zwapgrid.

Han beskriver själv bolagets verksamhet som en molnbaserad integrationsplattform med funktionalitet för att dela kontrakt, meddelanden och andra uppgifter. Nu har bolaget fått ett kapitaltillskott på 4 miljoner kronor en grupp investerare, som valt att vara anonyma. Enligt grundaren ska pengarna användas till att fortsätta utvecklingen av den redan driftsatta plattformen.

– Vår primära målgrupp består av företag som samarbetar, och har samma typ av data i olika system. Historiskt har detta hanterats med antingen manuella uppdateringar eller dyra integrationer som endast fungerar i ett specifikt samarbete. Zwapgrid fungerar istället som en form av bra Google translate mellan system av samma typ, säger Leo Berghald om sitt nya bolag.

Se hela artikeln.

Leo Berghald