Vill du växa med oss?

Zwapgrid är en molnbaserad intregrationsplattform där vi streamar data mellan företag som har behov av att dela data mellan olika system. Vi använder sedan våra "bottar" för att förenkla och förbättra hur data flyttas, hanteras och förädlas mellan sändare och mottagare.

Vi har en unik affärsmodell där vi ansluter nya system utan kostnader och sedan endast tar betalt för genomförda transaktioner i nätverket.

Vi har den senaste tiden etablerat ett antal intressanta samarbeten med mjukvarubolag och söker nu ytterligare en eller två utvecklare som kan hjälpa oss att fortsätta växa och vidareutveckla tjänsten och bolaget.

Om jobbet

Vi sitter centralt i Stockholm och är ett litet bra gäng med stora visioner och ambitioner. Som en i utvecklingsteamet kommer du att arbeta med allt från hosting i Azure till UX. Vi bygger vår plattform i .Net och Angular.

Om dig

Vi söker dig med ett stort intresse av denna typ av utveckling och förutom relevant utbildning är all erfarenhet av startups, integrationer och verksamhetskritisk systemutveckling sådant som gör dig ännu intressantare.

Kontakta gärna leo(at)zwapgrid.com för mer information.

Wiig Data ny partner till Zwapgrid

Wiig Data arbetar med försäljning och implementation av affärssystemet Pyramid hos små och medelstora företag. Bolaget har efter ett framgångsrikt projekt med Zwapgrid gällande en gemensam slutkund valt att ingå ett partnerskap gällande integrationer och EDI-lösningar.

“Vi har tillsammans med en av våra större kunder genomfört ett projekt som syftar till att effektivisera hanteringen av beställningar, orderbekräftelser samt ett antal andra meddelanden mellan den aktuella distributören och deras återförsäljare. Projektet och funktionen har överträffat alla förväntningar och vi vill naturligtvis att våra övriga kunder ska kunna ta del av detta.” -säger Espen Wiig, VD på Wiig Data AB.

“Från vår sida är vi självklart glada för att både våra slutkunder och deras systemimplementatör är nöjda med projektet och vi är spända på att träffa ett antal av de hundratals kunder Wiig arbetar med” säger Leo Berghald, VD på Zwapgrid

Företagets statistik i ditt privata Facebook-flöde?

Vi tror att de flesta av oss känner igen scenariot där den nya systemleverantören entusiastiskt beskriver att ”det är bara att logga in i vår portal för att se sammanställningar och göra ändringar”.

Vi känner också igen det, vi har själva varit den entusiastiska leverantören men sanningen är att med det enorma utbud av specialiserade applikationer som idag finns blir gärna antalet inloggningar och uppdateringar övermäktigt.  En del av förklaringen är förmodligen att vi som utvecklar system sitter med dessa hela dagarna och lätt landar i uppfattningen att våra kunder inte har något annat att göra än att hantera just detta, när de i själva verket kanske lägger någon procent av sin tid på just denna syssla.

Vad är då lösningen? Vi tror att vi systemleverantörer i mycket större utsträckning måste se till att leverera resultatet av specialiserade applikationer i program/flöden där kunderna redan spenderar en stor del av sin tid. Detta kan vara allt från affärssystemet till Linkedin eller Facebook beroende på vem användaren är.

Tänk dig att kunna se dagens försäljning, eller när en av dina kunder går från 4:e största kund till näst största på några veckor som en post i ditt Facebook-flöde!

Genom att göra det enklare att dela data mellan olika applikationer på ett smart och modernt sätt tror vi att vi kan hjälpa människor att samarbeta bättre samtidigt som beslut och åtgärder underlättas.

Generellt händer väldigt mycket kring detta och ett intressant exempel är Iceland Air’s möjlighet att boka flyg via messenger:

Anders Melin ny styrelseordförande i Zwapgrid

Zwapgrid är en molnbaserad integrationsplattform för kommunikation mellan affärssystem. Historiskt har detta hanterats med antingen manuella uppdateringar eller dyra integrationer som endast fungerar i ett specifikt samarbete. Zwapgrid fungerar istället som en form av bra “Google translate” mellan system av samma typ. En plattform för alla integrationer.

Efter en stark inledning på 2017 väljer bolaget nu att förstärka teamet med en ny styrelseordförande. Anders Melin är advokat med lång erfarenhet av affärsutveckling i kombination med affärsjuridik och kommer kunna tillföra mycket kring bolagets framtida utveckling.

- Zwapgrid erbjuder en flexibel och användarvänlig lösning på ett välkänt och allmänt problem. Det är dessutom ett fantastiskt drivet och kompetent team som står bakom Zwapgrid. Det är klart att det är en kul och inspirerande möjlighet att jobba med dem framöver, säger Anders Melin i en kommentar.

Nynäs Elprodukter förbättrar sina kundrelationer

Nynäs Elprodukter är en lokal elgrossist som säljer ett komplett sortiment anpassat för industri och installationsföretag.

Som många andra företag som strävar efter en bra kundrelation har man på Nynäs Elprodukter i flera år diskuterat olika lösningar för att effektivisera och förbättra orderhanteringen internt samt affärskommunikationen med kunderna.

Zwapgrid har på ett par månader etablerat sig som en plattform för att hantera all affärskommunikation med kunder och leverantörer till Nynäs Elprodukter.

“Tidigare när en kund ville skicka eller ta emot order och orderbekräftelser med oss kostade det alltid mycket pengar och tog mycket tid innan den nya kopplingen var på plats. Med Zwapgrid har vi en partner som hanterar allt detta och det enda vi betalar för är en förhållandevis liten transaktionskostnad för de meddelanden som skickas. Vi är verkligen supernöjda!”

Björn Enghag, vVD Nynäs Elprodukter

Zwapgrid i Computer Sweden 2017-02-10

Nya tag för Remote X-grundaren

Nyligen skrev vi om att Lundalogik köper Remote X. Det sålda bolagets grundare, Leo Berghald, har sedan ett år tillbaka dragit igång samarbetsverktyget Zwapgrid.

Han beskriver själv bolagets verksamhet som en molnbaserad integrationsplattform med funktionalitet för att dela kontrakt, meddelanden och andra uppgifter. Nu har bolaget fått ett kapitaltillskott på 4 miljoner kronor en grupp investerare, som valt att vara anonyma. Enligt grundaren ska pengarna användas till att fortsätta utvecklingen av den redan driftsatta plattformen.

– Vår primära målgrupp består av företag som samarbetar, och har samma typ av data i olika system. Historiskt har detta hanterats med antingen manuella uppdateringar eller dyra integrationer som endast fungerar i ett specifikt samarbete. Zwapgrid fungerar istället som en form av bra Google translate mellan system av samma typ, säger Leo Berghald om sitt nya bolag.

Se hela artikeln.

Zwapgrid säkrar 4 MSEK i ny finansiering

Efter en kort men intensiv finansieringsrunda kan vi med glädje meddela att bolaget tagit in 4 MSEK i kapital från en grupp kompetenta investerare som liksom grundarna tycker att det finns mycket att göra kring hur bolag delar och integrerar data.

Medlen kommer användas till att fortsätta expansionen och utvecklingen av den redan driftsatta plattformen för att streama data mellan företag. Nyemission är den första externa investeringen i bolaget som hittills finansierats av grundaren.

Investerarna har valt att vara anonyma men utgörs av en grupp erfarna bolagsbyggare och entreprenörer/investerare.

4 MSEK i ny finansiering

4 MSEK i ny finansiering